Csucsu egészségtippjei

Köszöntelek oldalamon! Remélem, hasznos tippeket találsz a mindennapi jó közérzet elérésére, megőrzésére, egészségünk védelmére, az élet örömeire. Alakítsuk együtt a tartalmat! Ha ötleted van, írd meg nekem! Jó olvasgatást kívánok!

Lúgosítsunk

 - de miért?

Ha elsavasodunk, akkor beindulnak a szervezet védekező mechanizmusai:

1. Szervezetünk megpróbálja a savakat semlegesíteni úgy, hogy ásványi anyagokkal és nyomelemekkel kapcsolja össze őket. Ennek eredményeképpen salakanyagok keletkeznek.

Normál esetben a salakanyagok a kiválasztó szerveken keresztül (vese, belek, bőr) eltávoznak szervezetünkből.

2. Amennyiben mértéktelenül táplálkozunk túl sok sav és méreganyag keletkezik, amelynek semlegesítéséhez a szervezet már a csontokból és szövetekből kényszerül kivonni a szükséges ásványi anyagokat.

Ennek következményei: fogszuvasodás, csontritkulás, érelmeszesedés, vérellátási zavarok.

3. Amikor a szervezet már teljesen kimerítette saját ásványi anyag készletet, nem képes többé a savakat semlegesíteni, akkor kénytelen azokat a szervezet zsírpárnáiban elraktározni.Bizonyos szempontból tehát zsírpárnáink jó szolgálatot tesznek számunkra. Szó szerint megmentik az életünket. A szervezetünk igyekszik megtartani a működését és a savakat a kevésbé fontos területeken (zsírszövet, kötőszövet) raktározza.

Amikor ezek a "savraktárok" is megtelnek, jönnek a fontosabb szervek károsodásai.

UGYE IJESZTŐ!

A kiút a bázikus (lúgos) étrend kialakítása, visszaállítása.

Nézzük konkrétan mi a teendőnk:

1.Méregtelenítsünk!

Manapság számos divatos méregtelenítő módszer létezik, amelyek többsége nem hozza a várt eredményt. Némely kúra kellemetlen mellékhatásokkal jár, mint például hasmenés, izzadás, bőrkiütés, éhezés. Sok közülük a napi tevékenységeinket is megzavarja. Mindenképpen olyan megoldásra kell törekedni, amely a szervezetünkben felhalmozódott nehézfémeket is (ólom, higany) képes kivezetni.

A Spirulina és a Ganoderma ebben a témában a legelismertebb gyógynövény!

2. Lúgosítsunk!

Mivel azt már tudjuk, hogy az elsavasodást nagyrészt helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhetjük, kézenfekvő megoldásnak tűnik, ha felhagyunk savasító ételeink fogyasztásával (fehér cukor, fehér liszt, túl sok hús, kóla, süti, kávé, gyorsételek, adalékanyagok), és ezeket lúgosító ételekkel helyettesítjük (zöldségek, gyümölcsök, ).

Manapság nagy odafigyelést igényel, és szinte lehetetlen, hogy 100%-ig vegyszerés adalék-anyagmentes táplálkozást folytassunk.

Mindannyian persze legelőször valamilyen multivitamin-készítményhez, ásványi anyag keverékhez nyúlunk, de sajnos sokan nem tapasztaljuk jótékony hatását. Ez legfőképp abból ered, hogy szintetikus anyagokról van szó, melyeket testünk nem képes hasznosítani. Bizonyított, hogy felszívódási arányuk a legjobb esetben is csupán 5-10% körül mozog.

Szervezetünk él, tehát élő anyagokra van szüksége!

Legjobb, nagyon lúgos táplálékok:

Szója lecitin, szója dió, lúgos víz, lúgosító folyékony só, kelta só, emberi anyatej, tökmag, fűfélék, csírák, gyermek-láncfű, szójacsíra, uborka,tengeri zöldség (nem moszat), kelkáposzta, petrezselyem.

Jobb, eléggé lúgos táplálékok:

Lima bab, szójabab, szója-granulátum, Piros-paprika, Cayenne bors, fokhagyma, gyömbér, hagyma, cékla, retek, paradicsom, avokádó, zöldbab, sóska, spenót, zeller, káposzta, saláta, paprika, brokkoli, endívia saláta

Még jó, enyhén lúgosító ételek:

Lencse, szójaliszt, tofu, desztillált víz, gyógynövények, a legtöbb fűszer, olíva olaj, borágó olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, lenolaj tengeri halolaj, tőkehalmáj olaj, meggy, lime, citrom, grapefruit, kókusz, tönköly búza, hajdina, kecsketej, édesrépa, torma, fehérrépa, sárgarépa, mandula, szezám, római kömény, édes-kömény, kömény, cikória, stevia, borsó, spárga, articsóka, kelbimbó, karfiol, cukkini, póré-hagyma, karalábé, snidling, rebarbara, fekete nadálytő

Rossz, enyhén savas ételek:

Csicseri-borsó, vesebab, feketebab, curry, napraforgó olaj, szőlőmag olaj, szilva, friss datolya, cseresznye, ribizli, nektarin, sárga-dinnye, köles, amarant, édes-vizi- (nem tenyésztett) hal, szójatej, rizstej, tejszín, török-mogyoró, napraforgómag, lenmag, brazil dió, pekán dió

Rosszabb, eléggé savas tálálékok:

Friss gyümölcslé, ketchup, vanília, szerecsendió, asztali só, majonéz, margarin, vaj, kukorica olaj, narancs, banán, ananász, őszibarack dinnye, mangó, alma, szeder, füge, datolya-szilva, guava, sárga- barack, papaya, mandarin, szőlő, áfonya, eper, málna, barnarizs, búza, fehér kenyér, keksz, teljes kiőrlésű kenyér, rozskenyér, vadrizs, fehérrizs, zab, tengeri hal (nem tenyésztett), dió

Legrosszabb nagyon savas táplálékok:

Alkohol, cukrozott gyümölcslé, sör, tea, kávé, bor,szénsavas üdítők, cola, mustár, ecet, rizsszirup, szójaszósz, lekvárok, élesztő, maláta, kakaó, szárított gyümölcsök, savanyított gyümölcsök, árpa, kukorica, rozs, zabkorpa, sertés, borjú, marha, csirke, szárnyasok, tojás, belsőségek, tenyésztett halak, sajtok, jégkrém, joghurt, szójasajt, kecskesajt, tejprotein, kagyló, földimogyoró,krumpli (tárolt), pisztácia, kesudió, édesítőszerek, szacharin, aspartame= (E951), fehér cukor, répacukor, kukorica-szirup, melasz, maltóz szirup, fruktóz, rizsszirup, juharszirup, méz

Ez nem azt jelenti, hogy a savas ételeket kerüljük, csak figyeljünk az arányokra!

3. A szervezetünk megfelelő tápanyagellátása

Az előző pontban -a teljesség igénye nélkül számtalan lúgosító ételt, növényt soroltam fel. Változatos felhasználásukkal sokat tehetünk egészségünk védelmében. 

Ezek után felmerül a kérdés, hogy milyen módon juttathatjuk szervezetünket a megfelelő tápanyagokhoz. Most érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy megismerkedjünk a legősibb és egyben legmodernebb táplálékkal a mikroalgával, amely a fentebb említett elvárások mindegyikét képes teljesíteni:

A Spirulina 4000 vitális anyagot (vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet, esszenciális aminosavat, zsírsavat stb.) tartalmaz.

A Spirulina - mint a XXI. század szupertápláléka - egyetlen grammja annyi vitálanyagot tartalmaz, mint egy kilogramm zöldség, páratlan méregtelenítő és lúgosító képességükkel semmilyen táplálék kiegészítő nem veheti fel a versenyt.


Most engedjetek meg egy kis kitérőt!

Személy szerint annak vagyok híve, hogy amit csak lehet, fogyasszunk úgy, ahogyan a természet adta nekünk!

A mai agyonszennyezett, vegyszerezett környezetben azonban sajnos már egyre inkább úgy látszik, hogy pusztán ezek alkalmazásával, fogyasztásával csak részben óvhatjuk meg egészségünket.

Az elmúlt években néhány készítményt bizony kipróbáltam. Nem mondom, hogy hatástalanok voltak, de mégsem váltak be igazán.

Fontosnak tartom, hogy csak olyan módszert, esetleg terméket javasoljak másoknak, amit már kipróbáltam és hatásosnak találtam. Ezért is keresem folyamatosan a minél hatékonyabb, természetesebb megoldásokat. Így találtam rá az ún. "egészséges kávéra" és terméktársaira, melyek nagymértékben segítenek a lúgosításban és számos egyéb problémában. 

Mivel nagyon rossz alvó vagyok (voltam), a vérnyomásom krónikusan alacsony, e mellett emésztési problémáim is voltak, nagy reményekkel kezdtem el fogyasztani a kávét és a Spirulinát. Már a 2. héten egyértelművé vált, hogy bajaimon segítenek ezek a termékek. Sokkal nyugodtabban alszom, nincsenek erős szívszorításaim a kávétól és az emésztésem is kezd rendeződni. 

Áldásos hatását tapasztalva utánanéztem, mennyi bajra lehet gyógyír a DXN által forgalmazott sokféle termék, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Aki szeretné ezeket kipróbálni, e-mail címemen jelezheti!

csucsu24@citromail.hu

Vagy kérheti telefonon:

0670/2824207



A ganodermáról bővebben az EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS - KÁVÉVAL menüpont alatt olvashattok.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 10
Heti: 98
Havi: 141
Össz.: 181 129

Látogatottság növelés
Oldal: Lúgosítsunk!
Csucsu egészségtippjei - © 2008 - 2024 - egeszsegtippek.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »