Csucsu egészségtippjei

Köszöntelek oldalamon! Remélem, hasznos tippeket találsz a mindennapi jó közérzet elérésére, megőrzésére, egészségünk védelmére, az élet örömeire. Alakítsuk együtt a tartalmat! Ha ötleted van, írd meg nekem! Jó olvasgatást kívánok!



"FOGYI RECEPTEK" - NEMCSAK FOGYÓKÚRÁZÓKNAK


http://natloz.znet.hu/gifmenu/gif/allatok/csirke/csirke23.gif 

Könnyű ebéd vagy vacsora a Kentucky csirkeszárnyak, nem tudom ismeritek-e?

Kellenek hozzá természetesen csirkeszárnyak, fűszersó, Erős Pista, csemege Piros Arany, esetleg helyette házi készítésű parikakrém, só, olaj.


Először megtisztítom a szárnyakat, majd elkészítem a pácot, ami abból áll, hogy a felsorolt hozzávalókat összekeverem az olaj kivételével és beleforgatom a szárnyakat, vagy egyszerűen csak jól bekenem vele. Tetszés szerinti ideig lehet hagyni a pácban a csirkét (perszer nem évekig) dobozban a hűtőben.Ha sietünk vele, elég neki 1-2 óra is. Sütés előtt meglocsolom az olajjal.

Előmelegített sütőben először fólia alatt sütöm, majd amikor már megpuhult, a fóliát levéve tovább sütöm, hogy szép piros, sült színt kapjon.


Lehet tálalni sokféle körettel, pl. krumplipürével, hagymás krumplival. Behűtött kovászos uborkával még fenségesebbé tehetjük. A férjem nagyon szereti. Próbáljátok ki, érdemes!

 


És egy másik könnyű étel - Almás virslisaláta

Lássuk, mi kell hozzá:

 4 db alma

4 pár virsli

1 fej lilahagyma vagy 1 csomó újhagyma

2 nagy ecetes uborka

ecet, só,  bors, szacharin

A hagymát és az uborkát vagdaljuk karikára, a meghámozott almát kockára, s ugyancsak karikára a virslit! Az ecetet a sót, az olajat és a borsot keverjük össze, majd adjunk kevés szacharint  hozzá! Az így elkészített salátalevet öntsük a korábban felvagdalt alapanyagokra!

Ha pár órára behűtve állni hagyjátok, még finomabb lesz, mert az ízek kellően összeérnek.

Jó étvágyat hozzá!

 

Karfiolkrokett


1 fej karfiol, 1 db tojás, 1 db zsemle, 1 dl tejföl, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 cs. petrezselyem, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:A karfiolt rózsáira szedve sós vizben pároljátok puhára, szűrjétek le, majd törjétek pépesre!  Adjátok hozzá az áztatott, kifacsart, szétmorzsolt zsemlét, a tojást, a tejfölt, a finomra vágott petrezselymet! Sózzátok, borsozzátok, majd annyi morzsát adjatok hozzá, hogy formálható legyen! Formázzatok pogácsákat vagy rudacskákat a masszából, és forró olajban süssétek meg mindkét oldalát!

Kellemes falatozást kívánok!



Klasszikus töltött karalábé 


- 4 db karalábé
- 40 dkg 
darált sertéshús
- 2 db 
zsemle
- 1 db 
vöröshagyma
- 12 dkg 
vaj
- 1 db 
tojás
- 2 dl 
tejszín
- 1 evőkanál 
finom liszt
- ízlés szerint 

- ízlés szerint 
őrölt fehérbors

Elkészítése:

A zsenge karalábét alaposan megmossuk, meghámozzuk. A tetejét levágjuk, a közepét karalábévájóval kiszedjük, úgy, hogy a falát ne
sértsük meg, ne lyukadjon ki. Ezután a talpát egyenesre igazítjuk, hogy ne billegjen.
A vaj felét felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a vízbe áztatott és jól kicsavart zsemlét, a darált húst meg a tojást. A masszát sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk, és a karalábékba töltjük. 
Ezután a megtöltött karalábékat a kivájt forgáccsal együtt lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk, és fedő alatt lassan főzzük, amíg egészen puha lesz. A karalábét kiszedjük az edényből, a maradék vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a tejszínnel és berántjuk vele az ételt. Visszahelyezzük a töltött karalábékat, beletesszük az üde zöld leveleket is vékony csíkokra vágva, és most már pár perc alatt készre főzzük.


Majonézes káposztasaláta sárgarépával

Elkészítási idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg fejes káposzta
  • 5 dkg sárgarépa
  • 1 evőkanál diétás majonéz
  • köménymag

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le sózd, szórd meg köménymaggal és hagyd állni! Nyomkodd ki a levét és keverd össze a közben lereszelt sárgarépával és diétás majonézzel!

Zöldséges tészta

Hozzávalók:

  • mustár
  • citromlé
  • petrezselyem zöld
  • bors
  • 0,5 dl 12%-os tejföl
  • 20 g sárgarépa
  • 20 g póréhagyma
  • 50 g gomba
  • 50 g morzsolt kukorica
  • 60 g orsótészta

Elkészítés:

A tésztát főzd ki és szűrd le. A kukoricát, a tisztított és szeletelt gombát és sárgarépát az olajon pirítsd meg, sózd, és add hozzá a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd kevés vizet hozzáöntve párold puhára. Ha megpuhult, a zöldségeket keverd a tésztához. Készíts a tejfölből és az apróra vágott póréhagymából sóval, borssal, mustárral és citromléval ízesített öntetet, majd add a zöldséges tésztához.

Sajtos karfiol

Hozzávalók:

  • szerecsendió
  • 1 tojás
  • 5 g light margarin
  • 15 g sajt
  • 30 g kefír
  • 200 g karfiol

Elkészítés:

A jól megmosott karfiolt szedd rózsáira, és gyengén sós forró vízben főzd majdnem puhára! Leszűrve jól csepegtesd le, és margarinnal kikent tűzálló tálra téve szórd meg szerecsendióval! A tojást keverd el a kefirrel és a reszelt sajt felével, kevés sóval! Öntsd rá a karfiolra, és a tetejét hintsd meg a maradék sajttal! Előmelegített sütőben süsd pirosra!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 10
Heti: 91
Havi: 134
Össz.: 181 122

Látogatottság növelés
Oldal: "Fogyi receptek" - nemcsak fogyókúrázóknak
Csucsu egészségtippjei - © 2008 - 2024 - egeszsegtippek.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »